Delfinii, sociabili ?

Delfinii sunt mamifere marine înrudite cu balenele şi marsuinii (Phocoena phocoena). Există în jur de 40 de specii de delfini în 17 genuri diferite. Delfinii variază ca dimensiune de la 1.2 m şi 40 kg (Delfinii Maui), ajungând până la 9.5 m şi 10 tone (Orca sau Balenă ucigaşă).

Se găsesc în întreaga lume, în special în apele puţin adânci din zonele de coastă. Delfinii sunt carnivore, hrănindu-se cu peşte şi calmari. Familia Delphinidae este cea mai mare din Ordinul Cetacea, fiind şi relativ recentă: delfinii au evoluat acum aproximativ 10 milioane de ani, în Miocen.

Delfinii se numără printre cele mai inteligente animale, comportamentul lor prietenos şi atitudinea jucăuşă aducându-le popularitate în cultura umană.

In acest episod care se intinde pe 3 parti, prima data televizat in anul 1996, un proiect american de cercetare incearca sa raspunda la intrebarea, daca delfinii sunt constienti de ceea ce fac, ei fiind supusi la teste cu oglinda. In afara de aceste teste, delfini demonstreaza cum ar putea fi cu usurinta profesori de mecanica fluidelor, iar ceea ce fac ei cu oxigenul sub apa este numit de oamenii de stiinta ca fiind o joaca pentru ei.

Advertisements

One thought on “Delfinii, sociabili ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s