Impactul unui asteroid asupra Pamantului

Pana acum, oamenii de stiinta au reperat 1.193 de asteroizi care au pe traiectorie orbita Terrei. Aproape jumatate dintre ei sunt considerati periculosi. De la inceputurile sale, Pamantul se afla in calea a nenumarate corpuri ceresti ratacitoare, anual pe planeta noastra cazand meteoriti de mici dimensiuni, care nu provoaca pagube majore. Totusi, oamenii de stiinta de la marile agentii spatiale imagineaza modalitati de diminuare si chiar de evitare a efectelor dezastruoase pe care un asteroid de mari dimensiuni le-ar putea produce. (descopera.ro)

Cercetatorii (ASE) spun ca incercarea de interceptare a asteroidului va necesita un acord general (la nivel global). ONU se va intruni in Februarie pentru a discuta aceasta problema.

Intr-un raport ASE, grupul de cercetatori si astronauti au apelat la insemnarile istorice, pentru a scoate in evidenta pericolul  pe care il poate cauza asteroidul; un impact acum 65 milioane de ani a cauzat disparitia dinozaurilor de pe Pamant, iar impactul din 1908 din Tonguska, Siberia, a produs un incendiu pe o suprafata de 2000 km patrati, indeajuns ca sa acapareze un oras de marimea New York-ului.

ASE (The Association of Space) propune o monitorizare la nivel stiintific a fenomenului, combinata cu o “strategie politica globala”.

Pana la urma daca 2012 nu inseamna nimic pentru altii, iar pentru altii este Sfarsitul, eu unul cred ca detinem tehnologia necesara pentru a evita un asemenea dezastru.

O animatie frumos realizata de echipa celor de la Discovery Channel.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s