Ati vazut filmele Matrix?

Au facut un grafic dupa incercarile unui om, Neo, pentru a depăşi actualul sistem lumesc şi a găsi adevărul. În acest sens, el a ajunge în poziţia de a putea ajuta pe ceilalţi şi îi conduc spre oras Sionului, unde ei pot fi cu adevărat liber.

Filmul este plin de imaginatie şi de simbolism, dar de unde provine aceasta imaginatie? Şi ce ne indica? Ar putea ca filmele sa ne indice o situaţie reală?

Acum, o lecţie greaca. Neo înseamnă “nou” şi este, de asemenea, o anagramă a “One(Unul)”. “Ander” înseamnă “om”. Prin urmare, Neo este nume de familie, “Anderson”, înseamnă “Fiul Omului”. Acesta este un titlu al lui Isus. Nabucodonosor, numele navei lui Neo a fost, de asemenea, numele unui rege biblic care a avut vise cu privire la “Zilele din Urmă”. Deci, imaginatia din film este împrumutată foarte mult din Biblie. Prietena lui Neo se numeşte Trinity (Treime), care, deşi nu are un termen biblic sau concept, este totuşi în centrul convingerilor creştinătăţii.

Isus a învins natura sa umană pentru a devini Mântuitorul sau Alesule. Dupa botezul lui (care simbolizează lasarea bătrânului şi punerea pe noul) a primit puteri extinse. La fel ca Neo moare şi este readus la viata , Isus a murit şi a fost ridicat de către tatăl său, Dumnezeu.

Biblia ne învaţă că această lume nu este decât o umbră “de lucruri să vină”. De asemenea, Biblia vorbeşte despre Noul Ierusalim (Zion), care vine  pe Pământ ca, capitala Regatului lui Dumnezeu.

“Domnul a intemeiat Sionul, şi în oameni săi smeriti va gasi refugiu.” (Isaia 14:32)

După ce Isus a terminat restaurarea lumii, Domnul Dumnezeu însuşi va locui cu omul.
(Zaharia 8:3)

Aceasta este ceea ce Domnul spune: “Mă voi întoarce in Sion şi voi locui în Ierusalim. Apoi, Ierusalimul va fi numit orasul Adevărului, şi muntele Domnului Atotputernic va fi numit Sfântul Munte”.

Toti avem posibilitatea de a alege – să continuam să trăim în această lume intunecata sau sa aflam adevărul. Isus a zis:

“Atunci veţi cunoaşte adevărul, şi adevărul vă va face liberi.” (Ioan 8:32)

TheMatrixWallpaper1024

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s