Stafilococi

Reteta:

antilupTinctura de usturoi – Printre principalii constituenti ai usturoiului, se numara si doua principii active antibiotice (alicina si garlicina), cu actiune puternica asupra stafilococilor. Pregatiti o tinctura de usturoi in felul urmator: intr-o sticla de 1 litru se pune 1/3 usturoi pisat (mai putin de un sfert din capacitatea ei) care se acopera cu 2/3 de alcool rafinat. Se tine la macerat 15 zile (cel mai bine la soare), agitandu-se des. Dupa perioada de macerare, se strecoara printr-un tifon, se stoarce bine si se pune intr-o sticla curata. Se consuma sub forma de picaturi. Cura se incepe cu 3 picaturi puse intr-un paharel de apa calda care se bea dimineata, pe stomacul gol. Se creste doza zilnica cu cate o picatura, pana ce se ajunge la 25 de picaturi, apoi se scade zilnic cu cate o picatura, pana se ajunge la 3 picaturi. Usturoiul este atat de activ, incat trebuie folosit cu moderatie, in functie de toleranta personala. Nu trebuie sa cadem in greseala celor care cred ca pentru a grabi insanatosirea, dozele trebuie inmultite cu 5-10 picaturi. Dincolo de un anumit prag, efectele se diminueaza, devin nule sau chiar nocive. Dupa ce cura cu usturoi ia sfarsit, se pot consuma si in continuare, zilnic, 1-2 catei inghititi dimineata, pe stomacul gol. Tinctura se poate aplica si pe rani atat timp cat nu sunt imflamate.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s