Migrene, Micoze

MIGRENA

Simptome : dureri mari la cap, ceaţă etc.

Varza crudă : luaţi primele două frunze care învelesc căpăţâna şi care la gătit se aruncă, tăiaţi-le în fâşii egale, late cam de 6-8 cm, şi puneţi-le pe frunte în straturi, fixându-le cu un batic. Extrem de eficiente sunt şi inhalaţiile cu oţet de mere. Într-un lighean smălţuit puneţi oţet de mere şi apă în părţi egale. Aşezaţi vasul pe foc şi când încep să iasă vapori, puneţi capul deasupra, inhalând aburii.

Intern : migrena se combate cu ceaiuri parfumate din : mentă, levănţică, iasomie, infuzie dintr-o linguriţă de plantă la o cana de apă. Se beau două ceşti pe zi.

Mărar :fierbeti 5-10 minute o lingurita

MICOZA

  • înseamnă orice fel de ciupercă dar cea mai răspândită este candidoza. Ea se manifestă ca o iritaţie la nivelul mucoasei [ bucală sau vaginală ] în cazul mucoasei bucale bolnavul nu poate tolera nimic picant iar dacă s-a fixat pe mucoasa bronşică atunci pot apărea : spazme bronşice, tuse spastică, senzaţie de sufocare.

Ca terapie naturistă cu bune rezultate în cazul candidozelor pe mucoasa bucală este gargara cu bicarbonat de sodiu, sau gargara cu gălbenele. Se face o infuzie mai prelungită [se toarnă 300ml apă fierbinte peste 1 lingură de gălbenele şi se lasă ½ oră, apoi se strecoară] şi se foloseşte pe timpul unei zile pentru gargară. De regulă e bine să se folosească ambele metode odată şi să se facă gargară după fiecare masă. Infuzia de gălbenele este buna si în cazul candidozelor vaginale, este suficient ca spălăturile să se facă o dată la două zile dar nu mai des. Spălăturile vaginale se pot face şi în cazul unui organism sănătos, dar nu prea dese, pentru nu a distruge floră normală.

Dacă candidoză este rebelă, recidivantă, se indică un tratament cu candidin. Se creează astfel un anticorp anticandidă. Tratamentul va dura 3-6 săptămâni, de două ori pe săptămână, timp în care iau naştere anticorpi, iar omul va fi protejat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s