Cimbrul

Cimbrul este socotita ca o planta care aduce curaj si forta, in Scotia se bea ceai de cimbru pentru a avea curaj si a scapa de cosmaruri .

Afectiuni pulmonare, bronsite, tuse convulsiva, tuse :

Fierbeti pana ce apa scade la jumatate un pumn de planta intreaga [ 10 gr ] proaspata sau uscata, intr-un litru de apa . Adaugati 250 gr de miere si luati cate o lingura din ora in ora.

Anemie, oboseala fizica, oboseala intelectuala :

Beti intre mese 3 – 4 cesti din infuzia preparata di 30 gr de virfuri inflorite             de cinbru, proaspete sau uscate, la un litru de apa in clocot .

Anghina, dureri de gat :

Faceti cat puteti de des gargara, dupa ce fierbeti 20 gr de cimbru in doua cesti de apa . Adaugati miere .

Caderea parului :

Se foloseste reteta de la bronsita dar neindulcita cu care faceti frectie zilnic.

Hemoragie nazala :

Frunzele de cimbru uscate si pisate ca o pulbere pot fi prizate.

Insomnie :

Beti seara o infuzie de cimbru indulcita cu miere 20 gr de planta la o cana de apa.

Viermi intestinali :

Pentru adulti : faceti o infuzie din 50 gr de cinbru, rupt in bucati, intr-un litru de apa . Beti-o in decursul unei zile, iar daca efectul nu este imediat, continuati inca trei zile.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s