O nouă teorie în lumea medicală

Candida este principala cauză a canceruluiCancerul este, la ora actuală, una dintre cele mai importante cauze care provoacă decesul. Oncologul italian Tullio Simoncini, autorul cărţii “Cancerul este o ciupercă” (este vorba despre Candida), promovează o nouă teorie referitoare la această boală. Teoria sa susţine că vindecarea cancerului poate fi simplă (fără riscuri) şi rapidă (în doar cîteva zile).

În prezent, celor diagnosticaţi cu cancer li se oferă de către medici trei variante: operaţie, chimioterapie sau radioterapie. Totuşi, rata de succes este departe de a fi mulţumitoare. Acum medicina se concentrează pe a lucra cu ipoteza că un factor important în apariţia cancerului este cel genetic, însă cercetările recente arată că factorul genetic joacă un rol scăzut în declanşarea bolii.

Cercetările doctorului Simoncini l-au condus la concluzia că drept cauză principală a bolii este o banală ciupercă numită Candida. Aceasta există în mod natural în organism şi nu cauzează probleme atît timp cît dezvoltarea ei nu scapă de sub control.

Tumoarea canceroasă este doar reacţia firească a organismului de a se apăra de această ciupercă. Mai multe studii anterioare stabiliseră deja o legatură evidentă între cancer şi Candida: între 79 şi 97 la sută dintre bolnavii de cancer prezentau şi infecţii cu Candida. Care este soluţia? Doctorul Simoncini a arătat evoluţia unor tumori spălate cu o banală soluţie de bicarbonat de sodiu (praf de copt).

Marele dezavantaj în lupta cu Candida este faptul că ea se adaptează în cîteva zile la atacul medicamentelor cunoscute pînă acum. Însă nu se adaptează suficient de repede şi la bicarbonatul de sodiu. Din păcate nu este suficient să înghiţim praf de copt pentru a scăpa de cancer, bicarbonatul de sodiu trebuie injectat direct în tumoare. Ph-ul tumorii se schimbă de la acid la alcalin, ceea ce creează un mediu în care ciuperca este distrusă înainte de a avea timp să se adapteze.

Experimentele doctorului Simoncini arată că 99 la sută dintre cazurile de cancer la sîn şi vezică se pot vindeca în doar 6 zile, folosind doar un cateter care spală tumoarea cu soluţie de bicarbonat de sodiu. Evident, interesele financiare din industria farmaceutică au făcut ca doctorul Simoncini să fie marginalizat, iar teoria sa să fie prea puţin cunoscută.

Ce anume cauzează scăparea de sub control a dezvoltării Candidei în organism şi cum putem şti că avem probleme legate de acest lucru? Un semn bun este dorinţa nestăpînită de dulciuri şi făinoase, acestea fiind preferate de cipercă drept hrană. Este favorizată şi de alcool, cafea, drojdie, lactate, majoritatea fructelor, oţet, unele legume. Candida secretă 79 de substanţe toxice pentru organismul uman, de aceea cei afectaţi se simt slăbiţi, ameţiţi, lipsiţi de putere (de la alcoolul şi acetaldehida secretate de ciupercă) şi anxioşi, deprimaţi, fără putere de concentrare (de la reacţia acetaldehidei cu dopamina).

În lupta împotriva proliferării Candida în organism se recomandă o dietă riguroasă şi chiar obţinerea de suport psihologic pentru a renunţa la unele alimente nesănătoase, exerciţii fizice care ajută la reechilibrarea producerii de neurotransmiţători, consumul de bacterii “bune”. (evenimentul.ro)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s