Anglia doneaza si Grecia refuza, vaccinurile

Citez din articolul Anchetarea „falsei pandemii”, cerută în Consiliul Europei:

În practică, guvernele din Europa au cumpărat zeci de milioane de doze de vaccin, dar majoritatea cetăţenilor se opun vaccinării, astfel că, în prezent, încearcă pe orice cale să-şi recupereze pierderile, prin vânzarea stocurilor uriaşe.

Marea Britanie se oferă să-şi doneze vaccinurile

În această situaţie se află state precum Franţa, Germania, Olanda, Spania, Elveţia, dar şi Marea Britanie, care nici măcar nu mai speră la o vânzare, ci să găsească cui să doneze zeci de milioane de vaccinuri. Londra a comandat 132 milioane doze (mai mult de două doze pentru fiecare locuitor al ţării!), dar sub patru milioane de oameni au acceptat să se vaccineze până acum. The Daily Mail estimează la circa 1,2 miliarde lire sterline pierderea adusă de pregătirile pentru o pandemie care, în loc să fie una dintre cele mai grave din istorie, s-a dovedit a fi cea mai blândă. În locul celor 65.000 de morţi, anticipaţi în vară, în Regatul Unit nu au murit decât 355 de persoane din cauza “gripei noi”.

Citez din articolul Greece cancels order for swine flu vaccine:

Grecia a anulat ultimul lot de vaccin împotriva gripei porcine de aproximativ 8 milioane de doze, a declarat mass-media locala, citând surse guvernamentale.

Grecia a comandat în prealabil loturi de peste 11 milioane de doze pentru a vaccina intreaga populaţiei, şi a primit 3,6 milioane de doze, in valoare de 25 milioane de euro (36 milioane de dolari) din această comanda.

“Statul va plăti doar pentru vaccinurile care au fost primite până în prezent,” citeaza televiziunea locala pe Ministrul Sănătăţii, Mariliza Xenogiannakopoulou.

Ministrul a declarat luni că vaccinarea împotriva virusului A/H1N1, nu au fost populara în rândul cetăţenilor greci. Si până în prezent doar aproximativ 360.000 de greci au primit, în mod voluntar, vaccinarea şi este discutabil dacă toate vaccinurile primite vor fi utilizate până la expirarea acestora în 2011.

Conform datelor oficiale, doar 96 de persoane au murit până în prezent în Grecia datorita gripei porcine şi complicaţiilor ei.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a raportat târziu în decembrie 2009 că cifra mortilor datorate gripei porcine a ajuns la 11.516 în întreaga lume.

Numărul de infecţii continuă să crească, în unele zone din Europa Centrală şi de Est, precum şi în Europa de Vest, Asia de sud şi centrală, care au fost lovite de declansarea virusul mai târziu decât în alte părţi ale lumii, a spus organizaţia.

OMS a suspendat, de ceva vreme, publicarea de rapoarte săptămânale privind răspândirea gripei porcine după ce unele ţări au refuzat să raporteze fiecare infecţie.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s