Flacăra violet, un episod demn de “Dosarele X” în politica românescă

După presa de limbă engleză, jurnalişţii francezi scriu despre amploarea pe care au luat-o în România discuţiile despre “flacăra violet”, după ce Mircea Geoană l-a acuzat pe Traian Băsescu că a folosit experţi dotaţi cu capacităţi  paranormale pentru a-l învinge în alegeri.

De la mijlocul lunii ianuarie, paranormalul a invadat viaţa politică română. Mircea Geoană, preşedintele Partidului Social-Democrat, principala forţă de opoziţie din România şi candidatul învins la diferenţă mică în alegerile prezidenţiale din 6 decembrie 2009, are o viziune particulară asupra înfrângerii sale, comentează publicaţia franceză Le Monde. El l-a acuzat pe Traian Băsescu, care a obţinut un al doilea mandat cu această ocazie, că a folosit experţi dotaţi cu puternice capacităţi paranomale pentru a-l învinge, mai notează publicaţia franceză.

De câteva zile, “atacul flăcării violet” a devenit principalul subiect de conversaţie în România, remarcă Le Monde. De dimineaţă până seara, radiourile şi canalele de televiziune diseacă acest concept ce îi divizează pe românii care cred în forţele de dincolo, care au invadat subit politica şi celelalte, comentează ironic  Le Monde.

Cotidianul redă declaraţia lui Mircea Geoană referitoare la prezenţa unor experţi cu abilităţi paranormale în timpul dezbaterii televizate din campanie şi precizează că soţia, Mihaela Geoană, preşedinta Crucii Roşii din România, i-a venit în ajutor declarând că soţul ei a fost dur atacat pe plan energetic şi nu s-a putut concentra în timpul dezbaterii. (articol intreg)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s