Apartamentul care se invarte dupa soare…

Turnul Dinamic


O idee menita sa revolutioneze tot ceea ce stiam pana acum despre mega-constructii. “Turnul Dinamic” creat de arhitectul Dr. David Fisher va fi prima cladire care isi va schimba forma!

Proiectul unui zgarie-nori ultramodern cu etaje rotative, care permite proprietarilor sai sa modifice orientarea apartamentelor lor pentru a schimba peisajul sau a urmari directia soarelui, a fost prezentat, marti, la New York.

Proiectul, apartinand arhitectului italian David Fisher, destinat statului Dubai, include 80 de etaje realizate din module prefabricate care pivoteaza in jurul unei axe verticale.

Un alt zgarie-nori de 70 de etaje, conceput dupa aceleasi principii, va fi construit la Moscova. “Speram sa putem construi un al treilea turn la New York sau intr-un alt oras”, a explicat arhitectul.

“Turnul dinamic”, numele blocului care va fi construit in Dubai, cu o inaltime de 420 de metri, va gazdui apartamente luxoase, cu o suprafata cuprinsa intre 125 si 1.200 de metri patrati. Apartamentele, vandute la pretul de 30.000 de dolari metrul patrat, vor costa intre 3,7 si 36 de milioane de dolari. VIDEO:

La o simpla comanda vocala, fiecare apartament se va misca in jurul axei sale si va face un tur complet in una – trei ore. Este un imobil “inteligent” si<!– –>

“ecologic”, cu echipamente electronice si electrice de noua generatie, care folosesc energia de la cele 79 de generatoare eoliene instalate intre etaje.

Fericitii proprietari vor putea lua micul dejun admirand rasaritul soarelui si cina, contempland apusul din aceeasi camera, iar invitatii acestora vor putea descoperi mai multe peisaje fara sa se ridice din fotoliu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s