Trei personalităţi ştiinţifice din Grecia Antică: Arhimede, Eratostene, Hippocrate

imagine personalitati din grecia antica

Cultura şi ştiinţa civilizaţiilor vestice, din care facem parte şi noi, are la bază contribuţiile deosebite aduse de personalităţile de ştiinţă din Grecia Antică. Ei au adus contribuţii decisive la fizică, tehnologie, medicină, astronomie, matematică şi nu numai. Enumerăm mai jos pe câteva dintre aceste personalităţi ştiinţifice din Grecia Antică.

Grecia Antică ne-a lăsat nu doar astfel de ruine magnifice, ci şi moştenirea ştiinţifică a multe personalităţi ale sale. În acest articol vom vorbi despre Arhimede, Eratostene şi Hippocrate.

Arhimede

Arhimede a fost un grec din Grecia Antică şi a fost un mare matematician, fizician şi inginer. Ne-au rămas de la el legea fluidelor care îi poartă numele, principiul şurubului, precum şi alte invenţii şi progrese în ale ştiinţei pe care le puteţi citi în acest articol amplu despre contribuţile la ştiinţă ale lui Arhimede. Tot de la el ne-au rămas citate ale lui Arhimede. Un articol amplu despre cum este demonstrată legea lui Arhimede poate fi găsit la siteul partener Scientia.ro.

Eratostene … (continuare)

2 thoughts on “Trei personalităţi ştiinţifice din Grecia Antică: Arhimede, Eratostene, Hippocrate

Leave a comment