DESCOPERIRE: O nouă specie de dinozaur din familia lui Tyranosaurus Rex

O nouă specie de Tyranosaur a fost descoperită în statul New Mexico, din sud-vestul SUA. Paleontologii Thomas Williamson, de la Muzeul de Istorie Naturală din New Mexico şi Thomas Carr, de la Carthage College, au descoperit un craniu aparţinând unei noi specii de dinozaur din Cretacicul superior. Denumirea atribuită este Bistahieversor sealeyi, iar acesta face parte dintr-o nouă clasă a speciei Tyrannosaurus Rex.

DESCOPERIRE: O nouă specie de dinozaur diin familia lui Tyranosaurus Rex.

Craniul şi scheletul au fost recoltate din prima săpătură paleontologică în regiunea pustie şi sălbatică Bisti/De-na-zin, fiind aduse pe calea aerului la Muzeul de Istorie Naturală din New Mexico, unde sunt expuse în prezent. Fosile de Tyranosaur, datând de acum 65-75 milioane de ani, au mai fost anterior descoperite în sedimentele din regiunea Rocky Mountain din America de Nord.

Spre deosebire de alte tyranozauroide, craniul acestuia se distinge printr-o deschidere suplimentară deasupra ochiului, o îmbinare complexă la frunte, o chilă de-a lungul maxilarului inferior, fiind totodată prevăzut cu mai mulţi dinţi decât au celelalte rude ale sale. (continuare)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s