Încalzirea foarte îngrijorătoare a Soarelui

Cu accelerarea dereglarilor climatice, avem sentimentul ca de ceva timp ne aflam pe o panta care ne conduce, încet, dar sigur, spre o schimbare îngrijoratoare. Mediul în jurul nostru se schimba si nu într-un sens bun: zapezile se topesc, banchizele glaciare dispar, temperatura creste, râurile si fluviile seaca într-un fel cum nu s-a mai vazut, apa începe sa lipseasca si deserturile avanseaza, la fel ca si marile inundatii, furtunile de zapada, caniculele, tornadele si secetele. Ne aflam într-un anume sens pe muchie de cutit, dar nu îndraznim sa dam un nume fenomenului, de teama de a nu-l stârni mai tare. Este un subiect tabu.

Totusi, natura ia în derâdere tabu-urile: oricine a trait furtuna franceza din anul 2000 si canicula din 2003, care a determinat în doua saptamâni decesul a 35.000 de persoane în toata Europa, o stie. În 2005, Coasta de Est a Statelor Unite a fost maturata de cinci uragane succesive si unul dintre ele a ras New Orleans-ul! Pe insulele lor japonezii au numarat si ei sapte uragane, dar despre acelea nu a vorbit nimeni. Dupa scurgerea timpului necesar pentru a analiza datele receptionate, explicatiile oamenilor de stiinta au început sa curga, unele dupa altele, la sfârsitul lui 2006: marele responsabil pentru toate aceste drame ar fi Soarele, devenit violent atunci când ar fi trebuit sa fie în faza sa cea mai calma.

Publicul nu a vazut, daca putem spune asa, decât foc înaintea ochilor: obisnuiti sa nu-si puna problema responsabilitatii pentru dereglarea climatului, oamenii au pus aceste drame din 1999, 2000, 2003, 2005 si 2008 pe seama încalzirii globale, asa cum li s-a spus la stiri. Si în timp ce aceasta încalzire globala era culpabilizata fara încetare, micul vehicul 4×4 al NASA care se afla pe suprafata lui Marte, Mars Global Surveyor, trimitea informatii indicând ca nivelul apelor înghetate aflate la polii lui Marte a scazut cu aproape 3 metri în timpul unui an martian, adica aproape doi ani pentru noi.

Informatie extraordinara, trecuta cu totul cu vederea: deci Pamântul nu este singurul care se încalzeste. Marte de asemenea. În ce priveste planeta Neptun si lunile sale, distantate cu 4,5 de miliarde de kilometri fata de soare, este chiar mai rau: începând cu 1989, s-a înregistrat o crestere cu 5% a temperaturii suprafetei lui Triton, un fenomen de încalzire neasteptat pentru aceasta planeta atât de îndepartata de Soare.

Referitor la Pluto, desi este planeta cea mai îndepartata de Soare, pentru ea a început un veritabil infern, sub forma unei canicule accelerate. Echipa profesorului James Elliot a stabilit cu certitudine ca pe o perioada de 14 ani, planeta Pluto s-a încalzit, temperatura sa multiplicându-se de 3 ori. Aceasta informatie precisa a reprezentat o surpriza totala pentru oamenii de stiinta, care nu prevazusera o asemenea transformare.

Asadar poluarea de pe Pamânt nu este singura responsabila pentru încalzirea globala, exista un alt fenomen, mult mai grav, de vreme ce întreg sistemul solar s-a încalzit. Cine si-ar fi închipuit un asemenea lucru? În niciun caz oamenii de stiinta, care se prefac mereu ca stiu tot si care descopera mereu, cu gura cascata, lucruri la care nu s-au gândit înainte, grabindu-se apoi sa prezinte lumii noile lor mari descoperiri. Totusi, satelitii nu au fotografiat uzine Michelin pe Marte sau mine de carbon sovietice în activitate pe Neptun si cu atât mai putin pe Pluto… Dar mass-media repeta în fiecare zi ca gazele cu efect de sera sunt responsabile pentru tot. Acest lucru trebuie însa verificat!

În mod clar, un alt factor necunoscut declanseaza aceasta caldura. Dar despre aceasta mass-media nu vorbeste. Pentru unii oameni de stiinta rusi, aceasta improbabila încalzire spatiala se datoreaza sistemului nostru solar, care, avansând si el cu toata viteza în spatiu, a intrat “într-un nor interstelar” (dar nici ei nu dau mai multe detalii). Pentru americani, în schimb, Soarele este principalul responsabil, dar ei nu reusesc sa explice de ce planetele cele mai îndepartate sunt acelea care se încalzesc cel mai repede…

Pentru John J. Matese, om de stiinta englez, aceasta s-ar petrece din cauza unei stele pitice brune, existente chiar în mijlocul galaxiei noastre… De fapt, deja de cinci ani, diferite observatoare au evidentiat o îndepartata “prezenta straina” care perturba drumul cometelor periodice. Pentru altii, ansamblul acestor probleme este datorat prezentei unei gauri negre…

Profesorul Gillespie, fost angajat al NASA, paleoastronom, chiar daca nu a aflat cauza, a descoperit în schimb ca atunci când Jupiter si Saturn sunt aliniate de aceeasi parte a Soarelui, se declanseaza adevarate furtuni ale petelor solare. În schimb, atunci când Jupiter si Saturn sunt separate, adica la stânga si la dreapta Soarelui, activitatea petelor solare este cea mai scazuta. Cele doua planete par sa aiba o influenta asupra comportamentului solar si observam ca în decembrie 2012 vom avea parte de o foarte nefavorabila configuratie pentru noi: Jupiter si Saturn vor fi aliniate de aceeasi parte a Soarelui, fenomen ce corespunde cu marirea numarului petelor solare si este corelat cu declansarea a si mai multor cicloane, secete si inundatii aici, pe Pamânt.

Un lucru este sigur: savantii tatoneaza mereu. Descriind lucrurile cu o imagine plastica, putem spune ca, daca toate planetele se încalzesc, mai ales cele mai îndepartate de Soare, este ca si cum un sui generis radiator gigantic ar zbura chiar în acest moment prin vidul intersideral. Si când te gândesti ca noi credeam cu totii ca Arthur Clarke nu a scris decât science-fiction cu “Saga 2001” si cu “2011, Odiseea spatiala”, în care un al doilea Soare venea din strafundurile spatiului pentru a se instala în sistemul nostru solar!

În orice caz, aceasta încalzire globala a vidului spatial are implicatii pentru noi si primele studii previzionale nu sunt deloc optimiste. Mai rau: ele sunt pur si simplu apocaliptice, ca si cum oamenii de stiinta, desi mult timp au fost sceptici, ne-ar vorbi si ei de vremurile din urma, cel putin în sensul meteorologic al termenului.

Revista Futura-Sciences, comentând un articol al revistei Nature, a subliniat de asemenea aceasta problema a încalzirii inexplicabile: “Profesorul Lauri Fenton, de la Centrul de cercetari Ames de la NASA spune clar: planeta Marte, sau mai degraba atmosfera sa, este de asemenea în plina faza de încalzire climatica, din motive destul de apropiate de acelea pe care le traieste în prezent Pamântul. Conform acestui studiu, realizat în colaborare cu US Geological Survey, temperaturile medii ale suprafetei planetei rosii cresc de patru ori mai rapid decât pe Pamânt. Cercetatorii estimeaza ca temperatura suprafetei martiene ar fi crescut cu 0,65° între anii 70 si anii 90, adica de la aterizarea sondelor americane Viking si de la primele date precis masurate. (…) Temperatura solului creste în continuare, topirea ghetii se accelereaza, si tot asa.”

Cititi aici despre cel de-al treilea secret revelat de Fecioara Maria la Fatima dezvaluit.

Legat de acestea, putem face referire la profetiile Fecioarei Maria: iata ce au spus în esenta fetitele referitor la manifestarea unui semn ceresc pe care întreaga umanitate va putea sa îl vada, reproducând o afirmatie a Sfintei Fecioare din 1962, facuta la Garabandal, în Spania: “La un moment dat, niciun motor si nicio masina nu va mai functiona. Un val teribil de caldura va lovi Pamântul si oamenii vor începe sa sufere de sete. Ei vor cauta disperati apa, dar ea se va evapora din cauza caldurii. Oamenilor le va fi într-atât de sete, încât vor cauta sa se ucida unii pe altii, însa multi se vor prabusi la pamânt fara vlaga.”

Ceea ce se petrece în acest moment pe Marte, Neptun si Pluto se potriveste destul de bine cu acest tablou. Iar daca toate planetele sistemului nostru solar se încalzesc, aceasta înseamna ca si Soarele se încalzeste, chiar daca acest lucru nu este vizibil cu ochiul liber. Hiperactivitatea solara a determinat trimiterea unui mare numar de sateliti specializati pentru a supraveghea Soarele de foarte aproape. Satelitii Soho, Ulise, Stereo Observatory care trimit imagini stereoscopice, Solar-B, Solar Dynamics Observatory sunt toti atintiti catre Soare, deoarece, de ceva vreme, acesta îi îngrijoreaza pe toti.

În realitate, nu cunoastem mare lucru despre Soare, care ne trimite în fiecare zi fotosferele sale, cu exceptia unor informatii pe care astronomii au reusit sa le reconstituie observând de foarte, foarte departe, nasterea si moartea altor stele. Astfel, Soarele are o vârsta de 4,5 miliarde de ani. La scara unei fiinte umane, care ar trai în medie pâna la 100 de ani, Soarele ar avea azi cam 50 de ani. Practic, îi mai ramân 4,5 miliarde de ani de plutire în spatiu, pâna sa ajunga sa îsi arda toate rezervele de hidrogen. Apoi, se va expansiona enorm, devenind de 10.000 de ori mai stralucitor ca azi, dupa care va colapsa si se va transforma într-o “pitica alba”… La aceasta scara, ne este greu sa ne imaginam cu adevarat ce înseamna aceasta. Si, în orice caz, aceasta va însemna si sfârsitul sistemului solar, care va fi efectiv carbonizat de explozie.

Daca cei mai buni oameni de stiinta ai planetei sunt incapabili sa ne explice aceasta încalzire a spatiului, sa vedem de ce aceasta aparitie a Fecioarei de la Fatima a avut în centrul ei Soarele. Acest veritabil fenomen supranatural, departe de a fi nesemnificativ, asa cum cred scepticii, este plin de învataminte. Când a aparut la Fatima, Fecioara a facut ca Soarele sa se întunece, ca si cum ar fi vrut sa ne avertizeze ca Soarele sau spatiul, la un moment dat, ne vor face probleme. Era în 1917. Dar abia în 2007, comunitatea heliologilor a început sa traga semnale de alarma, prevenindu-ne ca 2011 si mai ales 2012 vor fi ani în mod deosebit nefavorabili din cauza violentei activitati solare ce va aparea.

În acest sens, chiar daca dintr-o perspectiva profana, heliologii li se alatura preotilor din vechile civilizatii centro-americane, care supravegheau Soarele în permanenta, preocupati ca Soarele ar putea sa se mânie. Daca ei îsi închipuiau ca oferindu-i sacrificii umane, Soarele se va îndura, potentatii zilelor noastre se multumesc sa sacrifice miliarde de euro pe masa Agentiei Spatiale Europene si sa întretina alti “mari preoti” (care, de data aceasta, sunt privilegiati pentru ca, fiind functionari internationali, nu platesc impozite) pentru a ne prezice ceea ce se va petrece în continuare. (continuare)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s