Să fie oare aceasta, maşina viitorului ?

Dr. Emile Greenhalgh, de la Departamentul de aeronautică, explică modul în care funcţionează materialele compozite şi beneficiile viitoare ale utilizarea acestui material în procesul de fabricaţie al unui vehicul.

Cercetatorii de la Imperial College din Londra şi partenerii lor europeni, inclusiv Volvo Car Corporation, sunt în curs de dezvoltare al unui material prototip, care poate stoca şi descărca energie electrică fiind, de asemenea, destul de uşoare pentru a putea fi folosite ca părţi din maşină.

Coordonatorul de proiect, Dr. Emile Greenhalgh, de la Departamentul de Aeronautica de la Imperial College din Londra, spune:

“Suntem foarte încântaţi de potenţialul acestei noi tehnologii. Credem că maşina viitorului, ar putea genera putere din acoperiş, capota acestuia sau chiar uşă, datorită noii noastre materiale compozite.  Aplicaţiile viitoare pentru acest material nu se opresc acolo – s-ar putea să aveţi un telefon mobil care este la fel de subtire ca o carte de credit, deoarece nu mai are nevoie de o baterie voluminoasă, sau un laptop care poate trage energia din carcasa astfel că poate rezista pentru un timp mai lung, fără reîncărcare. Suntem la prima etapa a acestui proiect şi există un drum lung de parcurs, dar noi credem ca materialul compozit arată promisiunea reale. ”

Câteva fragmente traduse de mine de pe :         http://www3.imperial.ac.uk

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s